Call center (031) 9393

Articole

Chimioterapia

Chimioterapia reprezintă, în termeni medicali, tehnica terapeutică prin care, în corpul uman, se administrează citostaticele. Citostaticele sunt medicamentele utilizate ca mijloc terapeutic la pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer, cu scopul de a distruge formațiunile tumorale, de a încetini progresia bolii și de a preveni diseminarea celulelor cancerigene.

Pentru prima oară în România, o afecțiune extrem de rară, tumora Rosai-Dorfman, a fost descoperită și tratată în cadrul Spitalului Memorial Băneasa

Tumora Rosai-Dorfman este o patologie extrem de rară care mai poartă denumirea în lumea medicală de histiocitoză sinusală cu limfadenopatie masivă. Afecțiunea se caracterizează prin existența unei cantități masive de histocite la nivelul sistemului limfatic, sau în alte regiuni ale corpului. Din păcate, până la acest moment, nu a fost identificată o cauză exactă de apariție a bolii.

Endometrioza, boala ascunsă și greu descoperită, care complică viața unui număr din ce în ce mai mare de femei

,,Aveam patru noduli mari de endometrioză, la o distanță de opt cm de rect. Dar asta știu abia acum, la nouă ani de la colonoscopie… Acum sunt bine. Mi-am recăpătat viața. Mă simt o persoană normală, cu preocupări absolut normale, și, mai ales, fără dureri. Dar uite cu ce sacrificii”

Intervenţia endoscopică timpurie poate salva pacienţii diagnosticaţi cu cancer de colon într-un stadiu incipient

Patologia tumorală malignă la nivelul colonului se află, la ora actuală, în vârful celor mai frecvente patologii tumorale neoplazice depistate în România. Datele de specialitate arată faptul că, anual, mai mult de 13.000 de români sunt diagnosticaţi

Enterocolita: simptome, cauze, tratament

Enterocolita este una din cele mai des întâlnite patologii gastrointestinale, care apare preponderent în sezonul cald. Afecţiunea este diagnosticată la persoane de orice vârstă, inclusiv la copii și se caracterizează prin apariţia unei inflamaţii la nivelul intestinului subţire și intestinului gros ca urmare a contaminării locale cu germeni diverși (bacterii, virusuri, fungi, paraziţi).

Stenoza spinală

Stenoza spinală este o afecţiune care se caracterizează prin îngustarea canalului spinal; canalul spinal reprezintă structura localizată în centrul coloanei vertebrale, formată prin suprapunerea vertebrelor, care adăpostește măduva spinării. Îngustarea canalului spinal determină consecinţe asupra măduvei spinării și asupra rădăcinilor nervoase, deoarece, pe măsură ce lumenul canalului spinal se micșorează, măduva spinării devine comprimată.

Infecţia HPV: cauze, simptome, riscuri, tratament

Află din articolul de mai jos ce reprezintă infecţia cu virusul HPV, care sunt tipurile de tulpini virale, caucele care determină apariţia bolii precum și factorii de risc, care sunt simptomele cele mai frecvente, modalitatea de diagnostic, mijloacele terapeutice precum și ce complicaţii pot apărea în urma infecţiei cu virusul HPV.

Cum putem preveni cancerul colo-rectal prin colonoscopie?

Cancerul colo-rectal este o patologie oncologica care se caracterizeaza prin aparitia unei formatiuni tumorale la nivelul colonului sau la nivelul rectului. Tumora este formata din celule mucoase maligne, care si-au pierdut proprietatile fiziologice si care se inmultesc haotic. Celulele cuprinse de procesul canceros se caracterizeaza prin proliferari anormale si invazie in structurile invecinate.

Cancerul oral: simptome, diagnostic, tratament

Cancerul oral este o patologie din sfera oncologica, extrem de grava, care se caracterizeaza prin dezvoltarea celulelor tumorale maligne la nivelul regiunii orale si oro-faciale. Cancerul oral cuprinde totalitatea formatiunilor tumorale care se formeaza in cavitatea bucala, la nivelul limbii, gingiilor, planseului bucal, buzelor, mucoasei orale sau la nivelul palatului.

Cancer prostată: simptome, tratament, prevenţie

Cancerul de prostată este o afecţiune din sfera oncologică, care se caracterizează apariţia unui proces tumoral malign la nivelul prostatei. Celulele cuprinse de cancer își pierd proprietăţile fiziologice, se multiplică rapid și distrug celulele sănătoase. Patologia este foarte frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor, fiind principala formă de cancer care apare la persoanele de sex masculin.

Cancerul hepatic: simptome, diagnostic, tratament

Cancerul hepatic este o boală din sfera oncologică care se caracterizează prin prezenţa unei formaţiuni tumorale la nivelul ficatului. Celulele hepatice se transformă în celule maligne, își pierd proprietăţile, se multiplică haotic, distrug celulele hepatice sănătoase și afectează întreaga arhitectură hepatică.

Candidoza vaginala : cum se manifesta si cum poate fi prevenita?

Candidoza vaginala este o afectiune din sfera ginecologica si reprezinta infectia fungica cu Candida. Exista mai multe specii de Candida, dintre care cea mai des implicata in infectia vaginala este Candida albicans. Studiile de specialitate arata faptul ca trei din patru femei s-au confruntat, de-a lungul vietii, cu cel putin un episod de candidoza vaginala.

Osteodensiometria: ce este si cui se recomanda?

Osteodensitometria, cunoscuta in termeni medicali sub denumirea DXA (Dual energy X-ray Absorptiometry) este o investigatie imagistica care masoara densitatea minerala osoasa. Analiza utilizeaza razele X care strabat osul pentru a aprecia gradul de rezistenta minerala osoasa si pentru a stabili riscul de aparitie al fracturilor. Investigatia este extrem de utila deoarece identifica instalarea osteopeniei respectiv a osteoporozei, afectiuni extrem de frecvente in populatia generala care pot determina fracturi si invaliditate.

Ulcerul gastroduodenal: cauze, simptome, tratament

Ulcerul gastroduodenal este o afecţiune medicală din sfera digestivă ce presupune existenţa unei leziuni deschise în mucoasa gastrică sau duodenală, denumită ”eroziune” sau ”ulceraţie”, care determină simptome specifice și necesită o intervenţie terapeutică promptă pentru a prevenii complicaţii care pot pune viaţa pacientului în pericol.

Ruptura de tendon ahilean: opţiuni de tratament & recuperare

Ruptura de tendon ahilean este o afecţiune ortopedică caracterizată prin lezarea tendonului ahilean, ce apare cel mai frecvent la bărbaţii activi din punct de vedere fizic.
Ruptura de tendon ahilean presupune o discontinuitate la nivelul tendonului localizat în spatele piciorului; în timpul contracţiilor bruște sau a activităţilor sportive, tendonul ahilean poate fi lezat, situaţie în care pacientul va resimţi o durere puternică în zona posterioară a gleznei.

Sindromul de colon iritabil: simptome, diagnostic & tratament

Colonul iritabil sau sindromul de intestin iritabil este o patologie cronică în care nu există modificări de natură structurală la nivelul tractului gastro-intestinal, iar simptomatologia este cauzată de tulburări funcţionale locale, stresul accentuând manifestările bolii.

Anemia: simptome, diagnostic, tratament

Anemia este o afecţiune medicală care se caracterizează prin scăderea valorii hemoglobinei sub 12g/dl la femei, respectiv 13g/dl la bărbaţi. Hemoglobina este proteină localizată la nivelul  globulelor roșii din sânge și are rolul de a transporta oxigenul la nivelul celulelor și organelor din corp.

Osteoartrita (artroza): ce este și cum se tratează?

Osteoartrita (artroza) este o afecţiune degenerativă, progresivă, în care distrucţiile de la nivelul articular nu mai pot fi reparate. Scopul terapiei este acela de a împiedica progresia leziunilor locale, de a combate durerea și de a îmbunătăţi funcţionalitatea și mobilitatea articulaţiei în cauză.

Hiperhidroza (transpiraţia excesivă): cauze & tratament

Transpiraţia are multiple roluri benefice în homeostazia și termoreglarea corpului uman, dar atunci când se produce în exces poate determina de la disconfort, până la afectarea calităţii vieţii.

Sindromul de apnee în somn: cauze, riscuri, tratament

Sindromul de apnee în somn (SASO) este o afecţiune medicală extrem de periculoasă care se caracterizează prin episoade de oprire bruscă a respiraţiei apărute în timpul somnului pentru o durată de timp de minimum 10 secunde.

Camera implantabilă pentru chimioterapie: ce implică și care sunt beneficiile?

Camera implantabilă pentru chimioterapie („port-a-cath” sau „port pentru chimioterapie”) reprezintă un dispozitiv medical de tip mecanic care furnizează un acces direct la sistemul venos central cu scopul de a ușura administrarea repetată a tratamentului de tip chimioterapic.

Menopauza: simptome & recomandări

Menopauza este perioada din viaţă fiecărei femei marcată de dispariţia permanentă a menstruaţiei, secundară reducerii secreţiei hormonale ovariene, ce apare natural sau indusă prin chirurgie, chimioterapie, iradiere.

Boala cronică de rinichi: ce este și cum se manifestă?

Boala cronică de rinichi este o patologie extrem de complexă care se caracterizează prin incapacitatea rinichilor de a funcţiona normal. În termeni medicali, boala cronică de rinichi este cunoscută și sub denumirea de insuficienţă renală, deoarece rinichii își pierd parţial sau complet abilitatea de a epura produșii de catabolism, toxinele și apa.

Nodulii tiroidieni: simptome, diagnostic și tratament

Nodulii tiroidieni reprezintă un conglomerat de celule tiroidiene care se dezvoltă separat, haotic, individual de restul ţesutului glandular formând astfel o formaţiune, o „gâlmă”. Apar, în special, la persoanele de sex feminin, însă există numeroase cazuri de noduli tiroidieni și la bărbaţi; copiii, de asemenea, pot dezvolta noduli tiroidieni.

Expunerea la soare: cum alegem produsele potrivite pentru protecţie solară?

Razele soarelui oferă atât beneficii întregului organism, cât și numeroase riscuri, în special în cazurile în care nu se aplică protecţie solară pe piele înainte de expunerea la soare. Printre beneficiile expunerii la soare se numără stimularea sintezei de vitamina D, reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2, susţinerea imunităţii, îmbunătăţirea stării de spirit, reglarea ciclului somn-veghe, reducerea simptomatologiei bolii Alzheimer, stimularea funcţiilor creierului și vindecarea anumitor boli de piele.

Urticaria solară (alergia la soare): cum se manifestă și cum poate fi prevenită?

Urticaria solară este o reacţie alergică care apare la nivelul tegumentului în urma expunerii la soare. Este o afecţiune rar întâlnită, care se manifestă la persoane cu vârsta cuprinsă între 20-45 ani, însă au fost diagnosticate cazuri inclusiv la copii sau la persoanele vârstnice. Manifestările tegumentare apar la câteva minute după contactul pielii cu razele de soare (UVA și UVB) și se caracterizează prin leziuni urticariene tipice. Modificările tegumentare pot persista câteva ore sau chiar câteva zile.

Ciuperca piciorului: simptome, tratament, prevenţie

Ciuperca piciorului sau ”Tinea pedis” este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice de etiologie fungică. Ciuperca piciorului se poate localiza în orice zonă a piciorului, însă localizarea cea mai frecventă este între degetele picioarelor, în special între degetele 4 și 5.

Testul Babeș-Papanicolau: ce este și când se recomandă

Testul Babeș-Papanicolau reprezintă, la ora actuală, cea mai importantă metodă de screening a cancerului de col uterin, deoarece acest test are capacitatea de a identifica modificările patologice cu potenţial de malignitate, în stadii incipiente, înainte ca acestea să devină celule canceroase și să formeze formaţiuni tumorale. Practic, testul Babeș-Papanicolau depistează cancerul de col uterin într-o fază timpurie.

Ficatul gras: cauze, simptome, tratament

Ficatul gras (steatoza hepatică) este o afecţiune destul de frecventă în rândul adulţilor, caracterizată prin acumularea de grăsime la nivelul ficatului și reprezintă primul stadiul al bolii hepatice.

Răgușeala: când apare și ce este de făcut?

Răgușeala sau disfonia reprezintă orice modificare de tonalitate, intensitate, înălţime sau de calitate a vocii. Aceste modificări ale timbrului vocal se pot instala brusc (traumatisme, laringite acute, prezenţa unor corpi străini laringieni) sau lent (laringite cronice, formaţiuni tumorale).

Când se recomandă plasmafereza (schimbul de plasmă)?

Plasmafereza este o procedură medicală efectuată în exteriorul corpului uman, care constă în separarea plasmei de celulele sangvine cu scopul de a înlătura plasma nesănătoasă din organism. Procedura este recomandată de medicul neurolog, hematolog sau medicul de terapie intensivă în cazul pacienţilor cu...

Ce afecţiuni poate indica senzaţia de amorţeala a mâinilor și a picioarelor?

Amorţelile resimţite la nivelul mâinilor și/sau picioarelor (paresteziile) reprezintă diminuarea sau pierderea senzaţiilor tactile la acel nivel și sunt adesea însoţite de alte simptome, precum durere, slăbiciune musculară sau senzaţie de ace în corp.

Insolaţia: un pericol pentru sănătatea ta

Insolaţia (șocul caloric sau șocul termic) este o urgenţă medicală care reprezintă creșterea excesivă a temperaturii organismului peste valoarea termică de 40 grade Celsius. Insolaţia apare în urma expunerii îndelungate la temperaturi crescute sau în urma practicării unui efort fizic intens la o temperatură ambientală ridicată, situaţie în care organismul nu-și mai poate regla propria temperatură.

Ecografia de tiroidă: când se recomandă și ce presupune

Ecografia de tiroidă reprezintă principala modalitate prin care se vizualizează glanda tiroidă, situată la baza gâtului. Investigaţia este non-invazivă, se poate efectua la orice categorie de pacienţi, indiferent de vârstă, inclusiv la femeile însărcinate sau la cele care alăptează.

Toxiinfecţia alimentară: cauze, simptome, tratament

Toxiinfecţia alimentară este o afecţiune a aparatului digestiv, cu caracter acut și debut brusc care apare cel mai frecvent în sezonul cald, deoarece alimentele nu sunt păstrate în condiţii termice corespunzătoare și se alterează mai rapid. De asemenea, o igienă necorespunzătoare crește riscul de apariţie a toxiinfecţiei alimentare.

Bronhoscopia: ce este și când se recomandă

Aparatul respirator, unul dintre cele mai complexe sisteme ale organismului, poate fi afectat de diverse patologii. Una din modalităţile de investigare a sistemului respirator este bronhoscopia, ce are atât rol diagnostic (furnizează informaţii preţioase cu privire la afecţiuni ale aparatului respirator), cât și terapeutic (în timpul intervenţiei se pot efectua diferite manevre pentru tratarea anumitor afecţiuni respiratorii).

Cancerul de piele: ce aluniţe trebuie să ne dea de gândit?

Pielea, cel mai întins organ al corpului, are rol de barieră între mediul extern și mediul intern, menţine o temperatură optimă la nivelul organismului și protejează structurile interne de agresiunile mediului exterior. Pielea este formată din trei straturi: epiderm (primul strat dinspre exterior), derm (stratul de mijloc) și hipoderm (stratul cel mai profund).

Scorul de calciu coronarian, o investigatie ce poate salva vieti

Principala cauza de deces la nivel mondial este reprezentata de bolile cardiovasculare. Cu un impact major asupra starii generale de sanatate a pacientului, bolile inimiii si a vaselor de sange reprezinta o problema pentru cadrele medicale, deoarece au o evolutie complet imprevizibila si pot pune viata pacientului in pericol in fazele avansate de boala.

Ce analize trebuie să efectuăm anual

Sănătatea este foarte importantă, deoarece pentru o calitate crescută a vieţii trebuie să ne îngrijim de buna funcţionare a organismului nostru. În ultimii ani datorită faptului că medicina a evoluat avem acces la informaţii preţioase cu privire la identificarea unor boli în faze mai incipiente, pentru a primi un tratament adecvat cât mai curând.

Psihologie: Cum discutăm cu pacienţii bariatrici și aparţinătorii

Pacienţii bariatrici sunt acele persoane care au suferit intervenţii de chirurgie bariatrică, operaţii care au ca obiectiv scăderea considerabilă în greutate, prin reducerea volumului total al stomacului cu ajutorul  unor proceduri specifice.

Tumori pe creier: Glioblastomul - simptome, diagnostic, tratament

Creierul este o structură anatomică care coordonează întreaga activitate a organismului și integrează toate funcţiile specifice ale sale.

Ciclismul si riscurile asociate

Sportul, indiferent de tip, este sanatate curata; practicarea acestuia cu regularitate contribuie la o crestere a calitatii vietii prin beneficiile multiple pe care le aduce asupra organismului. De la scaderea in greutate, la diminuarea riscului de boli cardio-vasculare sau la reducerea starilor de anxietate si depresie, sportul s-a dovedit a fi un element foarte important pentru un stil de viata sanatos.

Radiografia toracica – cand este necesara?

In lumea medicala, pentru a stabili un diagnostic de boala, pe langa examenul fizic si analizele de laborator, este nevoie de explorari imagistice, care sa puna in evidenta eventuale modificari sugestive pentru anumite patologii. Cea mai des efectuata explorare imagistica, la ora actuala, este reprezentata de radiografia toracica.

Cand este recomandat RMN Whole Body si care sunt avantajele acestei investigatii?

RMN Whole body reprezinta o investigatie de ultima generatie care presupune scanarea prin rezonanta magnetica nucleara a intregului corp. Este o investigatie cu foarte multe avantaje, deoarece permite examinarea organelor, identificarea elementelor patologice si stadializarea afectiunilor oncologice.

Cancerul rino-sinusal – tratamentul chirugical

Tratamentul cancerului rino-sinusal cuprinde tratamentul chirurgical (chirurgie clasica sau chirurgie endoscopica), chimioterapia, radioterapia sau fome combinate ale acestor trei obtiuni terapeutice. In cadrul Spitalului Memorial Baneasa, abordarea terapeutica se stabileste cu foarte mare atentie, tinandu-se cont de foarte multi factori

Ce sunt tumorile rino-sinusale si care sunt factorii de risc?

Cancerele din sfera ORL sunt patologii complexe, care reprezinta adevarate provocari pentru medicii de specialitate, deoarece chirurgia din sfera ORL implica multa precizie, acuratete si atentie. Studiile arata faptul ca, la nivel mondial, sunt diagnosticate anual 550.000 cazuri noi de cancere in sfera ORL.

Cancerul osos: simptome, diagnostic și tratament

Cancerul osos reprezintă o afecţiune caracterizată prin apariţia unei formaţiuni tumorale la nivelul oaselor. Formaţiunile tumorale maligne de la nivelul structurii osoase sunt formate din celule care se multiplică haotic, necontrolat și care invadează într-un mod agresiv structurile învecinate.

Tot ce trebuie să știi despre investigaţiile CT

Investigaţia CT, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de Tomografie computerizată, este o metodă de diagnostic paraclinic, care permite vizualizarea detaliată a structurilor și organelor interne ale corpului.

Psihologie: Cum discutăm cu pacienţii oncologici și aparţinătorii

Cancerul este unul dintre cele mai crunte diagnostice pe care un pacient le poate primi în cursul vieţii. Deși medicina a evoluat foarte mult în ultimii ani și există soluţii pentru o mare parte dintre patologiile oncologice, odată ce primesc acest diagnostic majoritatea pacienţilor se întreabă...

Psihologie: situaţiile de criză - ce sunt și cum le depășim?

Secolul în care trăim este denumit și secolul vitezei, doarece totul se petrece pe repede-înainte. Oamenii sunt ancoraţi în relaţii superficiale, joburi stresante, griji cotidiene și o viaţă plină de rutină. Toate acestea, împreună cu presiunea socială, constituie provocări permanente la care omul se supune involuntar și cărora trebuie să le facă faţă.

Endometrioza profunda: abordare multidisciplinara a cazurilor complexe in practica Endomedicare Academy

Rolul echipei multidisciplinare in managementul chirurgical al cazurilor complexe de endometrioza profunda Endometrioza profunda, din punct de vedere histopatologic, este reprezentata de implantarea leziunilor endometriozice in profunzimea tesuturilor cu peste...

Operaţie de micșoare stomac (gastric sleeve): avantaje şi dezavantaje

Lupta cu kilogramele în plus reprezintă o problemă din ce în ce mai frecventă în zilele noastre, iar studiile de specialitate înregistrează date alarmante, conform cărora aproximativ 3 milioane de decese înregistrate anual se datorează unor patologii care sunt agravate de obezitate...

Memorial, Primul investitor strategic in domeniul medical din Turcia achizitioneaza Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City - actionblog.info

Grupul Memorial Healthcare, una dintre cele mai cunoscute retele medicale din Turcia in special pentru tratamentele complexe oncologice si transplant, intra pe piaţa din Romania achiziţionând Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City.

Când este indicat examenul RMN în explorarea sânilor?

Cancerul mamar este cea mai frecventă neoplazie întâlnită la femei, la nivel mondial. Conform statisticilor, în ultimii 20 de ani, incidenţa cancerului de sân este în continuă creștere, dar mortalitatea prin această formă de cancer este în scădere datorită educaţiei, programelor funcţionale de screening şi terapiei mai eficace. Examinarea imagistică a sânilor prin rezonanţa magnetică (IRM/RMN) este o metodă utilă …

Colonoscopia ca metodă de screening: ce este, cui se recomandă, cum se efectuează

  Ce este colonoscopia Colonoscopia reprezintă o procedură medicală prin care specialistul examinează interiorul colonului (intestinului gros). Cu ajutorul colonoscopiei medicul investighează sănătatea tubului digestiv şi previne anumite boli, cum ar fi cancerul de colon. Atunci când este folosită ca metoda de screening, colonoscopia ajută la depistarea anumitor leziuni precanceroase (polipi) și poate ajuta la îndepărtarea lor înainte de a …

Trombofilia: ce este și cum se diagnostichează

Cuprins  Ce este trombofilia? Clasificare trombofilie Diagnostic trombofilie Când se recomandă efectuarea testelor de trombofilie?   Ce este trombofilia?  Trombofilia este o predispoziţie sau susceptibilitate, moștenită de la părinţi sau dobândită în cursul vieţii, de a dezvolta tromboze (“cheaguri de sânge”), în special tromboze venoase. Trombofilia nu este o boala în sine, ci doar un factor de risc pentru tromboze.  …

Coxartroza (artroza șoldului): simptome, diagnostic, protezare șold minim invaziv

Cuprins   Simptome coxartroză Cauze coxartroză Diagnostic coxartroză Tratament coxartroză Când se recomandă protezarea șoldului Ce implică protezarea șoldului minim invaziv Avantaje protezare totală de șold prin abord direct anterior minim invaziv Incizia bikini în abordul minim invaziv pentru proteza totală de șold   Coxartroza (artroza șoldului) este o afecţiune cronică care în cazul unui tratament corespunzător prezintă o prognostic …

Cancer de vezică: simptome, cauze, tratament

Cuprins: 1. Simptome cancer de vezică 2. I. Cauze cancer de vezică 2. II. Factori de risc cancer de vezică 3. Diagnostic cancer de vezică 4. I. Tratament cancer de vezică 4. II. Cistectomie radicală robotică cu neovezică 6. Caz clinic cancer de vezică 7. Abordarea pacientului cu cancer de vezică Cancerul de vezică reprezintă acel tip de cancer care …

Cancerul ovarian

Cancerul ovarian este cea mai agresivă patologie oncologică ginecologică. Este cea mai frecventă cauză de deces în Statele Unite între neoplaziile ginecologice. Clasificare cancer ovarian Leziunile ovariene maligne pot fi clasificate astfel: leziuni primare, atunci când tumora provine din structuri ovariene normale; leziuni secundare sau leziuni metastatice (mult mai rare) – leziunile sunt secundare altor tumori maligne (tumori gastrice, cancere …

Polipectomia endoscopică a polipilor colonici și rectali

Ce este polipectomia și care este scopul și semnificaţia practică a acestei proceduri? Polipectomia este procedura utilizată pentru îndepărtarea polipilor și are ca scop evitarea dezvoltării cancerului colo-rectal (CCR), care invariabil ia naștere din polipi care se pot dezvolta cu timpul la nivelul rectului și colonului. Odată identificaţi și rezecaţi acești polipi, și în mod special acei polipi denumiţi “adenomatoși” …

Echipa Endomedicare Academy a operat cu succes un caz de endometrioză profundă la o pacientă de 27 de ani

Suntem aproape de pacientele noastre în lupta cu endometrioza, pas cu pas. Le sprijinim în a lua decizii medicale corecte și bine informate în toate etapele procesului terapeutic. Pentru a realiza cea mai bună evaluare și a alege calea terapeutică optimă, realizăm un management complex al fiecărui caz de endometrioză, recomandat a fi făcut în centre specializate, pluridisciplinare, de către …

Caz extrem de endometrioză profundă operat cu succes de echipa Bucharest Endometriosis Center

Endometrioza profundă este o patologie complexă și deseori extrem de agresivă, care presupune tehnici chirurgicale pe măsură. Chirurgia endometriozei profunde necesită o experienţă vastă a chirurgului și o echipă multidisciplinară la fel de experimentată. Bucharest Endometriosis Center tratează în mod frecvent forme grave ale bolii. Complexitatea cazurilor variază de la operaţii de rutină, până la intervenţii extrem de complexe, ce …