Call center (031) 9393

Chirurgia Sânului – Institutul Sânului

Descrierea generală a centrului

Institutul Sânului este centrul medical integrat, specializat în prevenţia, diagnosticarea și tratarea patologiei mamare. Echipa multidisciplinară specializată în tratamentul patologiei mamare, asistată de tehnologia de ultimă generaţie în domeniul imagisticii și al intervenţiilor chirurgicale, asigură o gamă completă de investigaţii diagnostice și opţiuni terapeutice la cele mai înalte standarde, personalizate în funcţie de fiecare caz.

Institutul Sânului pune accentul pe abordarea multidisciplinară personalizată a cazurilor oncologice, diagnosticul fiind pus în urma analizării tuturor aspectelor ale fiecărei afecţiuni. Astfel, o Comisie Oncologică alcătuită din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, nutriţionist, anestezist, psiholog, kinetoterapeut va evalua fiecare caz în parte și va stabili strategia terapeutică optimă, în funcţie de protocoalele internaţionale în domeniu. Pacientele care doresc, vor putea participa la întâlnirile periodice ale Comisiei Oncologice.

O noutate adusă în procesul de diagnosticare și tratament este conceptul de case manager, prin care fiecare pacientă va beneficia de asistenţă completă 24/24, acordată de către un consultant dedicat.

Dr. Viișoreanu: „Putem asigura pacientelor toate serviciile medicale în același loc, un avantaj esenţial mai ales pentru pacientele care sunt diagnosticate cu tumori maligne și care au nevoie de investigaţii suplimentare și tratament complet. În continuare tragem un semnal de alarmă asupra numărului mare de paciente care se adresează târziu medicului, când boală este într-un stadiu avansat, iar șansele de supravieţuire sunt serios afectate. Este știut faptul că, pacientele care realizează screening periodic au șansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supravieţuire este de 98%, iar intervenţiile chirurgicale sunt minime, atât la nivelul sânului, cât și la nivelul ganglionilor.”

 

Diagnostic imagistic

Ecografia mamară este o metodă non-invazivă, nedureroasă și neiradiantă de analiză a sânului cu ajutorul ultrasunetelor, singura metodă relevantă pentru femeile cu vârsta sub 35 de ani la care ţesutul glandular mamar este prea dens pentru a putea obţine rezultate concludente despre sănătatea sânilor cu ajutorul mamografiei. Specialiștii recomandă femeilor, indiferent de vârstă, să efectueze anual o ecografie de sân, ca metodă de prevenţie a cancerului de sân.

IRM (investigaţia prin rezonanţă magnetică) mamară este o investigaţie radiologică non-invazivă realizată cu aparatură de înaltă performanţă, ce nu presupune iradiere. IRM este complementar ecografiei și radiografiei și urmărește diagnosticul pacientelor cu leziuni tumorale la nivelul sânului.

IRM mamară poate fi utilă pentru o evaluare ulterioară a rezultatelor pozitive, precum și pentru screeningul de evaluare pre-chirurgicale la pacientele cu cancer de sân cunoscut pentru a detecta orice leziuni suplimentare care ar putea schimba abordarea chirurgicală.

Aparatul de rezonanţă magnetică RM Optima 360 1,5 Tesla permite obţinerea unor imagini de calitate fără precedent. Un astfel de sistem este definit prin bobine flexibile (Flex) și utilizează senzori care examineazǎ corpul pacientului prin scanări „personalizate” în funcţie de profilul pacientului.

 

Servicii medicale integrate:

  • Prevenţie și diagnostic: consultaţii clinice, analize de laborator, evaluarea dosarului medical, investigatii imagistice (ecografie mamară, elastografie, mamografie, IRM mamar);
  • Chirurgie oncologică (excizie sectorială mamară, excizie sectorială mamară ghidate de mandren metalic, biopsie prin vacuum, excizia ganglionului santinelă, mastectomie simplă);
  • Reconstrucţie mamară imediată sau tardivă;
  • Consiliere psiho-oncologica și terapii suport;
  • Nutriţie oncologică;
  • Controlul durerii – strategii pentru combaterea durerii, în funcţie de stadiul bolii;
  • Recuperare postoperatorie, kinetoterapie și drenaj limfatic pentru prevenţia limfedemului;
  • Anatomie patologică (Teste anatomo-patologice);
  • Oncologie (tratamente specifice, Sistem PORT-ACCES)

Echipa medicală

Dr. Cristian-Gabriel Viișoreanu
Medic Primar
Chirurgie Generală / Supra-specializat în tratarea cancerului mamar
Vezi profilul complet
Dr. Dumitru-Lucian Rușitoru
Medic Primar
Chirurgie Oncologică / Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Valentina Iordache
Medic Primar
Chirurgie Oncologică / Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Vlad Braga
Medic Specialist Chirurgie Generală
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Meruţă
Medic Primar
Chirurgie Plastică și Reconstructivă
Vezi profilul complet
Dr. Amelia Milulescu – Mihai
Medic Specialist
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet
Dr. Amedeo Grigorean
Medic Specialist
Medicină Generală
Vezi profilul complet
Dr. Raluca Basamac
Medic Specialist
Radiologie și Imagistică Medicală
Vezi profilul complet
Dr. Gabriel Rîcu
Medic Primar Radioterapie
Vezi profilul complet