Call center (031) 9393

Chirurgie ginecologică – Endomedicare Academy

Centru de excelenţă în diagnosticul și tratamentul endometriozei

„Suntem aproape de pacientele noastre în lupta cu endometrioza, pas cu pas. Le sprijinim în a lua decizii medicale corecte și bine informate, în toate etapele procesului terapeutic. Pentru a realiza cea mai bună evaluare și a alege calea terapeutică optimă, urmărim managementul complex al fiecărui caz de endometrioză, recomandat a fi făcut în centre specializate, pluridisciplinare, de către experţi în această patologie.” – Prof. Dr. Elvira Brătilă, Medic Primar Obstetrică-Ginecologie.

 

Ce este „Endomedicare Academy”

Centrul de Endometrioză „Endomedicare Academy”, prima și singura academie de endometrioză din România, fondată de Prof. Dr. Elvira Brătilă, este un centru integrat, multidisciplinar, de diagnostic și tratament, conceput în jurul pacientelor care suferă de endometrioză. Endomedicare Academy reunește o echipă multidisciplinară complexă compusă din specialiști cu expertiză în ginecologie, chirurgie generală, urologie, imagistică, specialiști în infertilitate, psihologi și terapeuţi în medicină alternativă.

Ce înseamnă „Endomedicare Academy” în cifre?

 • peste 15 ani de experienţă în chirurgia endometriozei;
 • peste 1000 de intervenţii complexe în cazuri de endometrioză profundă;
 • 99% dintre intervenţii sunt realizate prin chirurgie minim invazivă, laparoscopic sau robotic;
 • cea mai scăzută rată de complicaţii, sub 1% dintre cazurile complexe de endometrioza profundă cu rezecţie intestinale au necesitat ileostoma.

Endomedicare Academy – centru de training internaţional acreditat de European Endometriosis League (EEL)

Centrul de excelenţă în diagnosticul și tratamentul endometriozei coordonat de prof. dr. Elvira Brătilă  a devenit centru de training internaţional acreditat de European Endometriosis League (EEL), alăturându-se onorant pe harta centrelor reper din Europa, dar și din lume.
Programul de mentorat al Ligii Europeane a Endometriozei are în vedere formarea profesională în acest domeniu printr-o integrare a specialiștilor, permiţându-le acestora să participe la toate activităţile de rutină dintr-un centru dedicat endometriozei, cum ar fi:

 • consultaţiile, examinările clinice;
 • evaluarea rezultatelor examinărilor complementare;
 • observarea sau participarea la intervenţii chirurgicale sau proceduri non-invazive;
 • urmărirea pacientului;
 • consultările multidisciplinare și demersurile știinţifice.

Chirurgie robotică în afecţiunile ginecologice

Echipa Endomedicare Academy realizează operaţii robotice, aceste intervenţii în ginecologie fiind efectuate pentru prima dată în România de către Prof. Dr. Elvira Brătilă. Chirurgia robotică este forma superioară a chirurgiei minim invazive și aduce pacientelor beneficii multiple:

 • durere postoperatorie scăzută;
 • minimizarea riscului de hemoragie postoperatorie;
 • rată scăzută de complicaţii;
 • timp redus de spitalizare – durata de spitalizarea în cazul unei intervenţii ginecologice minim-invazive este de 2-4 zile;
 • recuperare postoperatorie rapidă.

Cu o vastă experienţă în chirurgia ginecologică, cu accent pe chirurgia minim invazivă a endometriozei, echipa condusă de Prof. Dr. Elvira Brătilă a realizat cu succes peste 1000 de intervenţii în cazuri complexe de endometrioză profundă: endometrioză vezicală, endometrioză ureterală, endometrioză cu localizări intestinale multiple.
Pentru fiecare tip de intervenţie, conform protocolului medical naţional și internaţional, se fac recomandări specifice. Fiecare intervenţie are ca scop excizarea tuturor leziunilor de endometrioză, asociată cu o rată scăzută de complicaţii, recidive și intervenţii ulterioare.
Intervenţiile de endometrioză sunt realizate ȋn 99% din cazuri minim-invaziv, aducând multiple beneficii în privinţa acurateţii actului medical, dar și a recuperării postoperatorii.

Echipa medicală

Dr. Bogdan Ileana
Medic Specialist
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet
Prof. Dr. Elvira Brătilă
Medic Primar
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet
Dr. Renata Ciobanu-Ileana
Medic Specialist
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet
Dr. Cătălin Coroleucă
Medic Specialist
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet