Call center (031) 9393

Hematologie

Hematologia este ramura medicinei interne care se ocupă de îngrijirea și tratarea pacienţilor cu boli care afectează sânge, de la anemii la cancere.

Mulţi specialiști hematologi sunt specializaţi și în oncologie, ramură dedicată studiului, diagnosticului și tratamentului cancerului. Această pregătire profesională le permite să abordeze o serie de boli hematologice, inclusiv unele tipuri de cancer (e.g. leucemie, limfom, mielom).

În acest sens, hematologii se ocupă cu efectuarea unor serii de teste și tratamente clinice.

În cadrul specialităţii Hematologie a Spitalului Memorial pacienţii beneficiază, prin intermediul contractului cu CASMB, de tratamente onco-hematologice compensate în cazul pacienţilor internaţi în regim de spitalizare de zi.

De asemenea, echipa medicală oferă consultaţii în ambulatoriu și efectuează biopsii osteomedulare și aspiraţie, în baza biletului de trimitere.

Mai mult decât atât, Hematologia este parte a tumor board-ului, comisie multidisciplinară în cadrul căreia se discută fiecare caz medical în parte la ședinţa ce reunește medici de mai multe specialităţi.

Echipa medicală

Dr. Ana-Maria Chirilă
Medic Specialist
Hematologie
Vezi profilul complet