Call center (031) 9393

Ortopedie și traumatologie

Ortopedia și traumatologia oncologică implică diagnosticul și tratamentul afecţiunilor maligne ale sistemului musculo-scheletic. Medicii ortopezi în colaborare cu alte specialităţi oncologice tratează afecţiuni, precum cancere osoase primare sau sarcoame de ţesuturi moi.

Cancerul osos și sarcomul pot necesita o combinaţie de tratamente și terapii. Pe lângă îndepărtarea tumorii, aceste tratamente și terapii ajută inclusiv la restabilirea mobilităţii membrelor, îmbunătăţirea funcţiei și gestionarea durerii.

În cadrul Departamentului de Ortopedie și traumatologie al Spitalului Memorial, medicii au o vastă experienţă în chirurgia oncologică:

  • diagnosticarea tumorilor primare sau secundare prin biopsii ghidate CT;
  • intervenţii de rezecţie-reconstrucţie, salvare a membrului în afecţiuni oncologice ale sistemului musculo-scheletal;
  • implantarea protezelor modulare pentru reconstrucţia articulară post rezecţie tumorală;
  • artroplastia articulaţiilor mari – genunchi, șold, umăr, participând la multiple cursuri și stagii de perfecţionare;
  • biopsie percutanată ghidată de PET/CT a metastazelor osoase avide de 18F-FDG, vizibile doar prin examinare PET/CT, nu și la examinarea CT clasică – intervenţie în premieră;

Tratamentul chirurgical al unei formaţiuni tumorale cu caracter osteolitic, distructiv, al treimii distale femur stâng – rezecţia în bloc a formaţiunii tumorale (toată treimea distală a femurului stang) și recontrucţia articulaţiei genunchiului stâng, utilizând o proteză totală modulară, tumorală, de reconstrucţie.

Echipa medicală

Conf. Univ. Dr. Răzvan Adam
Medic Primar
Ortopedie
Vezi profilul complet
Conf. Dr. Nicolae Gheorghiu
Medic Primar Ortopedie
Vezi profilul complet
Dr. Mihai Colţan
Medic Primar Ortopedie
Vezi profilul complet