menu
Logo
Search img
Corporate

Anestezie și terapie intensivă (ATI)

Despre

Suntem o echipa de 7 medici Anestezie și Terapie Intensivă specializați în patologii pulmonare, hepato-gastroenterologice, cardiologice, nefrologice, îngrijire intensivă postoperatorie.

Misiunea noastră este să aducem serviciile medicale de cel mai înalt standard în Romania, cost-eficiente ce sunt personalizate fiecărui pacient.

Viziunea noastră este să aducem calitatea și inovația medicală internațională în domeniul avansat al Terapiei Intensive la Spitalul Memorial Băneasa.

Serviciile de excelență de terapie intensivă oferite de Spitalul Memorial Băneasa respectă condițiile internaționale ale îngrijirilor medicale. Aparatura medicală avansată necesară este disponibilă oricăror situații medicale complexe amenințătoare de viață.

Terapia Intensivă din cadrul Spitalului Memorial Băneasa dispune de aparate de hemodializă necesare filtrării și dializării sanguine în cazurile de maximă urgență, servicii de plasma exchange, necesare în tratamentul bolilor autoimune și situațiilor medicale de extremă urgență (tratamentul miasteniei gravis sau a purpurei trombocitopenice), ventilație mecanică invazivă și non-invazivă, tehnici de oxigenare extracorporeala (ECMO VV, AV), tehnici de  bronhoscopie și lavaj bronho-alveolar, etc.

Echipa medicală, compusă din experți în terapie intensivă cu experiență în cele mai mari centre universitare din România și Europa, este pregătită în permanență să asigure asistență imediată, de specialitate, completă în cele mai grave și complexe patologii – șocuri septice, disfuncții multiple de organ, insuficiențe respiratorii acute, șocuri hemoragice, ocluzii intestinale, monitorizare și tratamente avansate invazive post chirurgie de mare amploare (hepato-gastroenterologica, neurochirurgicală, oncologică, urologică, ortopedică). Departamentul de Terapie Intensivă acoperă manevre complexe, avansate și invazive precum realizarea de traheostome, pleurostome, sau paracenteze, adaptate situațiilor medicale excepționale.

Măsurile specifice de terapie intensivă includ monitorizare invazivă și non-invazivă avansate a tensiunii arteriale, a presiunii venoase centrale, a presiunii intracerebrale, intraabdominale, monitorizarea sedării profunde a pacienților, monitorizarea și evaluarea  debitului cardiac continuu precum și ecografie cardiacă specifică fiecărei patologii avansate. Aparatura medicală respectă standardele internaționale de eficiență, fiind disponibile 24h/24.

Echipa pluridisciplinară 

Recuperarea pacienților de terapie intensivă este una complexă, ce necesită colaborarea nutriționiștilor, fiziokineto-terapeuților, a medicilor pneumologi, cardiologi, radiologi, de laborator și a echipei chirurgicale. Spitalul Memorial dispune de aceste servicii medicale în permanență și asigură cel mai înalt standard de îngrijire în patologii complexe.

Formular de contact

Cere o programare rapidă sau solicită informații și te vom contacta în cel mai scurt timp

Selectați Subiect

Apăsând butonul “Trimite” esti de acord cu termenii și condițiile și politicile de confidentialitate ale Memorial Hospital