Call center (031) 9393

Gastroenterologie

Medicii Departamentului de Gastroenterologie deţin o vastă experienţă în efectuarea de endoscopii digestive intervenţionale, dar și în colonoscopii diagnostice și intervenţionale, endoscopii superioare (gastroscopii) diagnostice și intervenţionale.

Alte proceduri intervenţionale efectuate sunt:

  • polipectomii (orice nivel de complexitate – până la nivel de rezecţie endoscopică mucozală);
  • ERCP-uri – proceduri intervenţionale pe căile biliare și pancreas (extracţie de calculi, montare diverse stenturi pentru patologia tumorală bilio-pancreatică, etc.);
  • gastrostome endoscopice;
  • montare de gastrostome endoscopice;
  • montare de stenturi digestive diverse;
  • montare de balon intragastric pentru scădere ponderală;
  • ligatură de varice esofagiene etc.

De asemenea, Departamentul de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Memorial poate efectua multiple intervenţii minim invazive pentru diagnosticul și pentru tratamentul unei sfere foarte vaste de afecţiuni ale tubului digestiv și ale glandelor anexe (ficat, căi biliare, pancreas).

 

Gastroenterologie – Echipa GastroClinics

GastroClinics este o echipă de medici gastroenterologi cu experienţă, specializaţi în diagnosticul și tratamentul afecţiunilor de tub digestiv (esofag, stomac, intestin subţire și colon), ficat, pancreas și căi biliare.

Echipa GastroClinics dorește să aducă laolaltă expertiza și viziunea mai multor medici din același domeniu, pentru a putea răspunde provocărilor celor mai complexe tipuri de patologii. Fiecare membru aduce un plus de valoare echipei prin experienţa personală dobândită prin stagii de supraspecializare efectuate în ţară și în străinătate, în diferitele ramuri ale gastroenterologiei și endoscopiei digestive.

Membrii echipei GastroClinics dezbat împreună cazurile complicate și caută soluţia optimă de tratament pentru fiecare pacient. Acest lucru presupune, adeseori, prezentarea cazului la întrunirile multidisciplinare organizate în cadrul Spitalului Memorial, acolo unde se alătură medicilor specialiști chirurgi, radiologi, oncologi și radioterapeuţi cu care discută cazurile complexe.

GastroClinics efectuează atât consultaţii ce cuprind ecografii abdominale, cât și o serie de proceduri endoscopice pentru diagnosticul (e.g. endoscopie digestivă superioară, colonoscopie), dar și pentru tratamentul afecţiunilor digestive în cauză.

De asemenea, medicii echipei realizează proceduri endoscopice de screening pentru tumorile de colon, iar în cazul în care se descoperă polipi (leziuni precursoare ale cancerului), sunt îndepărtaţi în aceeași ședinţă.

În cazul cancerelor de tub digestiv, GastroClinics efectuează:

  • biopsia tumorii respective pentru ca pacientul să fie preluat ulterior de Oncologie;
  • stadializarea tumorii printr-o procedură ecoendoscopică (o combinaţie între ecografie și endoscopie care arată extensia tumorii la nivelul stratului peretelui tubului digestiv, stabilind posibilitatea intervenţiilor chirurgicale);
  • proceduri paleative  endoscopice (la pacienţii oncologici care au afecţiuni avansate ce nu mai pot fi operate sau tratate prin alte metode, cum ar fi cancerul de esofag care nu pot înghiţi. În această situaţie, se pot monta stenturi metalice la nivelul tumorile esofagiene pentru reluarea alimentaţiei.

Mai mult decât atât, echipa medicală abordează și tratamentul litiazei de cale biliară principală prin îndepărtarea calculilor de la coledocului (canalul biliar comun), procedură mai puţin invazivă decât operaţia clasică.

 

Echipa medicală

Dr. Eugen Crăciun
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Prof. Dr. Lucian Negreanu
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Theodor Voiosu
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Andrei Voiosu
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Benguș
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Bianca Voiosu
Medic Specialist
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Mădălina Florescu
Medic Primar Gastroenterologie
Vezi profilul complet