menu
Logo
Search img

Fibrom uterin, interventie chirurgicala inovatoare, miomectomie robotica da Vinci xi

Ginecologie | June 12, 2023 | 0 min de citit
Fibrom uterin, interventie chirurgicala inovatoare, miomectomie robotica da Vinci xi

Povestea pacientului

Părea povestea unui drum fără final, un drum cu o dorinţă greu de împlinit: aceea de a deveni mamă. 

A călătorit mult: din Marea Britanie, în Cehia și în România, în căutarea unei soluţii terapeutice pentru îndepărtarea unui fibrom uterin, care la intervenţie avea 10 cm. Această patologie intrica procesul de reproducere, făcând imposibilă obţinerea și păstrarea unei sarcini.

Pacientă chirurgie robotică, Larisa Aramă (stabilită în Marea Britanie), povestește temerile cu privire la intervenţiile care i s-au propus. I s-a spus că nu ar putea duce niciodată o sarcină la bun sfârșit cu acest fibrom, sau că are 50% șanse să i se salveze uterul.

Întâlnirea cu Dna. Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului privat Memoriala fost acea întâlnire capitală, care a deschis premisele unui final fericit.

Chirurgul i-a explicat, cu modestie, că îi poate salva uterul, ceea ce pentru pacienta noastră a însemnat “o binecuvântare” și o nouă șansă.

Soluţia terapeutică recomandată acestei paciente pentru excizia chirurgicală a fibromului uterin a fost miomectomia robotică, utilizând platforma robotului da Vinci Xi. 

Chirurgiei robotică minim invaziva 

Prof. Dr. Elvira Brătilă, primul chirurg ginecolog care a deschis această cale, a chirurgiei minim invazive robotice în România, explică beneficiile acestui act medical de mare acurateţe:

“Miomectomia este procedura chirurgicală de îndepărtare a fibroamelor (mioamelor) uterine. Spre deosebire de histerectomie, care îndepărtează întreg uterul, miomectomia îndepărtează doar fibroamele și lasă uterul intact. 

Miomectomia realizată robotic – cel mai înalt standard tehnologic al prezentului – permite o intervenţie de mare precizie, un gest chirurgical prin excelenţă conservator, esenţial pentru prezervarea fertilităţii pacientelor noastre. 

Robotul chirurgical da Vinci Xi

Platforma da Vinci Xi este o platformă intuitivă, ce permite realizarea ecografiei intraoperatorii transvaginale, astfel încât chirurgul să poată exciza nodulii fibromatoși, care afectează semnificativ cavitatea intrauterină, fără a leza sau obstrua structurile uterine.”

În 12 ore de la intervenţie, pacienta este mobilizată complet. Își reevaluează această noua șansă către împlinirea dorinţei sale, aceea de a deveni mamă.

Pacienta recomandă chirurgia robotică: “Este o binecuvântare faptul că medicul s-a implicat în chirurgia robotică.”

Acest tandem al perfecţiunii gestului chirurgical – expertiză chirurgicală, tehnologie a viitorului, devenită prezent – aduce chirurgia per se la nivel de excelenţă, asigurând precizie, predicţie și calitate actului medical și îmbunătăţind șansa și calitatea vieţii pacientelor, după intervenţia robotică.

Despre autor

Echipa MemorialEchipa Memorial

Fii informat! Echipa editorială Memorial susține demersul de prevenție prin programe de educare, informare și conștientizare, la cele mai înalte stadarde de calitate a informației medicale.

Înscrie-te la newsletter.

Află primul despre reducerile și ofertele speciale.

Formular de contact

Cere o programare rapidă sau solicită informații și te vom contacta în cel mai scurt timp

Selectați Subiect

Apăsând butonul “Trimite” esti de acord cu termenii și condițiile și politicile de confidentialitate ale Memorial Hospital