Call center (031) 9393

Urologie

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul sistemului reproductiv masculin și a afecţiunilor tractului urinar masculin și feminin.

Echipa de Urologie a Spitalului Memorial Băneasa reunește medici supra specializaţi ce asigură metode avansate și complete de diagnosticare și tratament a întregii patologii uro-ginecologice. 

 

Ce tratăm?

În cadrul Spitalului Memorial Băneasa abordarea minim invaziva este prioritară, iar externarea pacienţilor poate fi facută chiar în aceeași zi.

Tipuri de afecţiuni:

  • Infecţii urinare: Cele mai răspândite infecţii bacteriene ce pot afecta orice parte a sistemului urinar.
  • Pietre la rinichi: Sunt numiţi și calculii renali și reprezintă depozite de minerale și săruri care se formează în interiorul rinichilor.
  • Incontinenţa urinară: Afectează milioane de oameni și scade calitatea vietii. Cauzele apariţiilor sunt multiple, iar diagnosticul și tratamentul sunt stabilite doar după stabilirea cu exactitate a cauzei.
  • Hidrocel: Se manifestă de cele mai multe ori ca o umflatură nedureroasă a unuia sau a ambelor testicule
  • Varicocel: Este o dilatare a venelor situate la nivelul testiculelor, care poate afecta atât adulţii, cât și copiii.
  • Adenomul de prostată: Cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului cu vârsta de peste 60 de ani, 70 % dintre bărbaţi suferind de această afecţiune.
  • Boli cu transmitere sexuală: Sunt cauzate de diverse bacterii, paraziţi, ciuperci și virusuri și se transmit prin contact sexual.
  • Toate tipurile de cancere uro-ginecologice: Cancer prostată, cancer rinichi (renal), cancer ureter, cancer vezica urinară, cancer penian, cancer testicular

 

Indiferent de diagnosticul primit, în cadrul Memorial Băneasa ai acces la metode moderne de tratament, conform ultimelor ghiduri internaţionale. Echipa medicală experimentată realizează intervenţii reconstructive cu un grad ridicat de complexitate și pune accentul pe  prezervarea organului afectat, factorul estetic fiind extrem de important.

Printre intervenţiile chirurgicale ce pot fi efectuate în cadrul Spitalului Memorial Băneasa se numără:

 

Nefrectomie: operaţia de îndepartare a unui rinichi. Aceasta poate fi totală (îndepărtarea întregului rinichi) sau parţială (îndepărtarea ţesutului afectat), în maniera laparoscopică sau deschisă (clasică). Procedura este efectuată de obicei pentru a trata cancerul de rinichi – tumorile renale, precum și alte boli și leziuni ale rinichilor.

Prostatectomie - procedura chirurgicală prin care se îndepărtează fie o parte din prostată, fie întreaga glanda. Această intervenţie este recomandată în caz de cancer prostatic ori de hiperplazie benignă de prostată.

Cistectomia radicală cu derivaţie urinară - intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea vezicii urinare. După efectuarea procedurii de rezecţie vezicală, medicul chirurg realizează o nouă modalitate prin care urină va fi stocată și eliminată.

Ureteroplastie - tehnica chirurgicală prin care se reconstruiește parţial sau complet un segment sau întreaga uretră, folosind transferuri de ţesuturi prelevate de la pacient.

Orhidectomie inghinală pentru tumori testiculare - intervenţie chirurgicală prin care se extrage testiculul afectat. Acesta este înlocuit cu o proteză sintetică, necesară din punct de vedere estetic.

 

Intervenţii reconstructive:

Chirurgie scrotală reconstructivă

Chirurgie reconstructivă feminină

Reconstrucţii penine și a meatului urinar

Reimplantări uretero-vezicale complexe

Uretroplastie

 

Alte intervenţii chirurgicale:

Ablaţia tumorii vezicale

Ablaţie chisturi renale

Ablaţie polip uretral

Cura chirurgicală a fimozei

Cura chirurgicală a hidrocelului

Vaporizare laser a prostatei

Vasectomie

Limfodisectie retroperitoneală

Echipa medicală

Dr. Vlad Olaru
Medic Primar Urologie, Coordonator departament Urologie
Vezi profilul complet
Dr. Adrian Traian Preda
Medic Primar Urologie
Vezi profilul complet
Dr. Manuela Olaru
Medic Primar Urologie
Vezi profilul complet
Dr. Claudiu Codoiu
Medic Primar Urologie
Vezi profilul complet
Dr. Dragoș Răzvan Mulţescu
Medic Primar Urologie
Vezi profilul complet
Dr. Lucian Bratu
Medic Primar Urologie
Vezi profilul complet